Om
 
 
 

För att komma i kontakt med oss, vänligen fyll i dina uppgifter samt meddelande nedan så återkommer vi.


Vad är detsannasverige?


Med kameran som verktyg utforskar vi skillnaden mellan ideal och verklighet. När Sverigebilden krockar med sanningen händer något intressant och den sprickan har vi utforskat sedan 2005.


Det hela började med att vi letade miljöer till en av Magnus kortfilmer. Plötsligt upptäckte vi att allt inte såg ut riktigt som vi hade tänkt oss. Vi började fotografera utan tanke på någon hemsida för att något år senare inse att vår sverigedokumentation nog kunde intressera fler än bara oss två. Den första versionen av detsannasverige såg dagens ljus i januari 2007.


Vi gör regelbundet fotoresor och bildarkivet växer sakta men säkert. Efter några år kan naturligtvis bilderna bli inaktuella men det ser vi inte som något problem. Årtal anges för alla bilder som med tiden mer och mer blir historiska dokument.


Detsannasverige berör. Vi har medverkat i flertalet tv- och radioprogram och ett antal tidningsartiklar har skrivits om sidan. Vi har även givit ut en fotobok och haft en utställning.


Detsannasverige drivs helt på ideell basis och bekostas av oss själva. Trots total avsaknad av marknadsföring har sidan runt 200 besökare varje dag. Ämnet engagerar!

© detsannasverige.com